Zugravul tău trebuie să fie un profesionst. De ce să te ferești când îți alegi meseriașul

Zugravul tău trebuie să fie un profesionst. De ce să te ferești când îți alegi meseriașul

Atunci când vine vorba despre o lucrare de care ai nevoie pentru casă, este extrem de important să alegi cu mare grijă zugravul tău. El este cel care va fi răspunzător de felul în care arată casa ta la final. Fie că îți dorești renovarea unui apartament, sau finisarea unei case noi, este esențial să acorzi o atenție sporită detaliilor. Mai jos îți dăm câteva indicii pentru a ști pe viitor să îți alegi corect meseriașul.

Zugravul tău este acela care îți oferă profesionalism și seriozitate, la un preț corect

De multe ori beneficiarii merg la risc atunci când aleg un meseriaș pentru lucrările de care au nevoie. Aceasta este o primă greșeală, foarte frecvent întâlnită. Dacă știi la ce să fii atent atunci când ai o primă discuție cu un zugrav, vei putea să îți alegi pentru casa ta un adevărat profesionist fără să stai cu emoții pe timpul execuției.

Un meșter zugrav este în ziua de astăzi un adevărat artist, care trebuie s.ă acorde atenție maximă detaliilor pentru ca lucrarea finală să fie una de calitate. În primă fază este foarte important să afli mai multe detalii despre omul pe care urmează să îl angajezi: ce studii are, cum s-a pregătit în domeniu și ce lucrări a mai executat cu succes. Nu uita să verifici care sunt ariile de competență ale sale, pentru a verifica dacă se mulează pe așteptările tale. Așa te asiguri că sunteți pe aceeași lungime de undă și el poate executa lucrarea pe care o dorești.

La rândul tău trebuie să fii pregătit pentru a răspunde întrebărilor primite de la zugravul tău. Este important să cunoști suprafața, pentru a face un calcul corect. Trebuie să știi exact ce vrei și să fii hotărât, dar deschis și la sugestiile profesionistului, care îți poate sublinia aspecte pe care tu nu le-ai luat în considerare. Ideal ar fi să știi și când au fost pereții tăi zugrăviți pentru ultima oraă, dar și ce materiale s-au folosit.

Dacă vorbim despre o casă nouă, trebuie să ai în vedere că înainte de lavabilă, peste tencuială sunt necesare două mâini, chiar trei de glet. Avem nevoie de glet de încărcare și apoi glet de finisare. Este foarte important ca meseriașul ales să aibă scule potrivite, gletiere de diverse dimensiuni, mână bună de lucru, experiență în lucrul cu glet. Trebuie să știe să te sfătuiască în alegerea materialelor, astfel încât înainte de var tu să ai pereții drepți, colțuri și olnițe drepte. Dacă gletul de finisare este tras cum trebuie, pereții pot fi lăsați inclusiv nevopsiți, fiind de un alb curat. Dacă însă vrei un alb imaculat și strălucitor, e nevoie de două straturi de vopsea, evident, date de un profesionist.

După gletuire există procedeul de șlefuire, deprăfuire, curățare, eventuale reparații, amorsarea pereților și apoi se dă lavabila. Pentru ca toate aceste procedee să fie executate așa cum trebuie, echipa aleasă trebuie să fie una profesionistă, să aibă și ustensile potrivite dar și experiență. Trebuie să cunoască pașii necesari pentru ca la final casa ta să arate impecabil.

Interesează-te de prețurile pieței, însă ține cont că un meșter adevărat, care este pregătit, are unelte profesionale și atenție la detalii, va ști întotdeauna care este valoarea sa și va oferi un preț corect în raport cu lucrarea pe care o execută ținând cont de dificultatea acesteia, dimensiuni și timpul de execuție.

Nu în ultimul rând verifică ce recomandări are de la lucrările pe care le-a făcut în trecut. În acest mod poți vedea dacă alți clienți au fost mulțumiți de el și ce fel de zugrăveală a executat.

Dacă îți dorești o adevărată echipă de profesioniști pentru casa ta, echipa EMI-CONSTRUCT.RO este gata să te ajute! Vei avea parte de seriozitate, profesionalism și rapiditate la un preț corect. Casa ta poate fi zugrăvită chiar și într-o singură zi, cu maximă atenție la detalii, de către o echipă care lucrează într-un mod organizat și curat, cu unelte profesionale de înaltă calitate.