Tencuială mecanizată

Tencuială mecanizată Constanţa

Tencuieli mecanizate Constanţa

Tencuială de interior în Constanţa

Tencuială de exterior în Constanţa

Tencuială pe bază de ciment Constanţa sau ipsos Constanţa

Tencuială mecanizată Constanţa - Tencuieli mecanizate Constanţa - Tencuială de interior şi exterior în Constanţa - Tencuială pe bază de ciment sau ipsos.

Compania noastră realizează lucrări de tencuială mecanizată la cele mai înalte standarde de calitate.

Tencuiala mecanizată este aplicată de către echipele noastre de profesioniști în finisajele interioare și exterioare, cu ajutorul utilajelor
profesionale de tencuit.

La construcția unei case, cel mai important aspect este să fii cât mai eficient, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea materialelor și a manoperei. Tencuiala este baza de la care plecăm pentru acoperirea și protejarea zidăriei cu scopul obținerii peretului “la drept”.

Aplicarea mecanizată a tencuielilor pe baza de ciment se utilizează atât pentru exterior cât și pentru interior.

Tencuiala mecanizată iți oferă posibilitatea de a efectua lucrările de nivelare și finisare a pereților într-un timp mai scurt și într-un mod eficient.

De ce tencuială mecanizată?

Grosimea maximă care se poate realiza dintr-o aplicare este de maximum 3 cm, iar pentru acoperirea unor denivelări mai mari se recomandă tencuirea în straturi succesive.

Tencuiala mecanizată salvează timp și conferă un consum pe metru pătrat mai redus decât tencuiala manuală clasică produsă în șantier.

Diferența dintre o tencuială mecanizată și o tencuială obișnuită constă în modul de aplicare. Pentru a fi mai ușor de pus în lucru, cea mecanizată conține aditivi suplimentari plastifianți pentru a transforma tencuială într-o pastă mult mai fluidă.

Principalele caracteristici alei tencuielei mecanizate

Tencuială mecanizată are o mulțime de proprietăți avantajoase și reprezintă alegerea ideală pentru orice constructor care dorește un raport calitate și un preț avatajos. Tencuiala umedă spre deosebire de plăcile de gips carton, conferă peretelui un grad mai mare de rezistență mecanică la abraziune sau lovire.

Aderență

Lipirea tencuielii de pereți este influențată de materialele folosite, dar și de tehnica de aplicare.

Coeziune

Abilitatea tencuielii de a se omogeniza este extrem de importantă pentru rezistența în timp a acesteia.

Elasticitate

Întărirea corectă a unei tencuieli bine proporționate și consolidate este esențială pentru obținerea unei rezistențe optime.

Aplicarea tencuielei mecanizate

Tencuiala mecanizată este mult mai ușor de aplicat, spre deosebire de alte procedee. Cu toate acestea, pentru ca rezultatul sa fie atât estetic, cât și functional și eficient, aceasta trebuie aplicată de către profesioniști.

Curățarea suprafețelor

Suprafața suport trebuie să fie curățată de praf, pentru a se asigura o aderență bună.

Pontarea pereților

Vom ponta peretele folosind profile de ghidaj pentru tencuială.

Prepararea materialului

În cazul tencuielii mecanizate, vom regla debitul de apă al mașinii de tencuit în funcție de materialul utilizat și de consistență.

Aplicarea tencuielii

Vom aplica materialul între profilele de tencuială respectând specificațiile de utilizare a echipamentului.

Nivelarea suprafetelor

După aplicare, vom nivela tencuiala cu ajutorul unui dreptar sau a unui trapez, pentru a obține aspectul neted dorit.

Finisarea

Vom folosi drișcă cu burete pentru a netezi suprafața. Pasta obținută se va aplica apoi cu ajutorul unui spaclu sau a unei gletiere pentru finisarea finală a tencuielii.

Tipuri de tencuială mecanizată

Tencuiala mecanizată este extrem de versatilă și se folosește atât la interior, cât și la exterior, diferența constând, de cele mai multe ori, în tipul materialului utilizat. Se poate aplica indiferent de materialul zidăriei cărămidă, BCA, bolțari, ciment, etc.

Tencuială pe
bază de ciment

Se prepară prin amestecul clasic de ciment, var hidraulic, lianți apă și nisip și prezintă avantaje privind rezistența mecanică superioară, rezistentă la umiditate motiv pentru care se poate aplica și la exterior. Tencuielile pe bază de ciment se recomandă în băi, beciuri și pivnițe, la pereți exteriori, în zonele de trafic intens.

Tencuială pe
bază de ipsos

Tencuiala pe bază de ipsos este un tip de mortar predozat din fabrică, pe bază de ipsos și lianți hidraulici care se prepară doar prin amestecare cu apă. Ipsosul este un material cald, cu calități higroscopice, adică absoarbe apă aflata în surplus în atmosferă, pe care ulterior o poate ceda dacă umiditatea scade.