5 lucruri esențiale de făcut înainte de zugrăvit o locuință

5 lucruri esențiale de făcut înainte de zugrăvit o locuință

Zugrăvirea locuinței este una dintre cele mai simple și mai ieftine metode de a da un aspect curat și nou casei tale. O locuință proaspăt zugrăvită va arăta cu totul diferit și te va face să te simți ca și când te-ai fi mutat în casă nouă.

Totuși, înainte de a te apuca de zugrăvit întreaga casă, este bine să te asiguri că nu ai scăpat din vedere câteva lucrări importante, care îți pot spori confortul acasă și pot contribui la aspectul armonios al locuinței:

Repară și îndreaptă pereții

În timp, unele semne ale degradării se pot vedea inclusiv în structura pereților din locuință. Micile zgârieturi sau crăpături au un aspect inestetic și, de aceea, este bine să le repari înainte de a te apuca de văruit. De asemenea, dacă pereții din casa ta nu sunt drepți, acum este cea mai bună ocazie pentru a rezolva problema. Finisarea interioară a pereților tencuiți o poți face folosind var hidratat si ipsos care, după cum poți vedea, nu sunt deloc scumpe și oricine își poate permite să își repare casa cu ajutorul acestor materiale.

Testează vopseaua înainte

Mostrele de vopsea pe care le vezi în magazin vor arăta diferit în locuința ta. Luminozitatea încăperii, lumina artificială, precum și mobilierul dintr-o cameră pot influența dramatic modul în care se vede vopseaua cu care zugrăvești. Stabilește câteva nuanțe preferate, apoi testează-le acasă, pe o mică porțiune de perete, și așteaptă să se usuce. Astfel îți vei da seama dacă nuanța aleasă este potrivită, dacă este prea deschisă ori prea închisă și, mai ales, dacă este în armonie cu restul încăperii.

Cumpără suficientă vopsea

Mulți proprietari care își zugrăvesc singuri casele sau apartamentele comit o greșeală de începători și subestimează cantitatea de vopsea de care au nevoie. Riscul cel mai mare este să nu mai găsești nuanța dorită sau să nu poți obține fix aceeași culoare atunci când amesteci vopseaua cu alb. Așadar, este mai bine să estimezi pe plus cantitatea de vopsea necesară și să rămâi cu un surplus, decât să îți dai seama că nu vei avea suficientă pentru a acoperi eficient întreaga încăpere.

Dacă ții cont de aceste sfaturi, proiectul tău de zugrăvire a locuinței va avea șanse mari de succes, iar casa ta va căpăta un aspect proaspăt și modern, fără să depui prea mult efort.