Tencuit cu mașina sau manual? Care sunt avantajele și dezavantajele?

Tencuit cu mașina sau manual? Care sunt avantajele și dezavantajele?

Tencuiala pereților, indiferent că se realizează cu mașina sau manual, în interiorul sau pe fațada clădirilor, îndeplinește mai multe funcții. De la nivelarea suprafeței, până la creșterea izolației termice, tencuiala este un proces obligatoriu, care din nefericire, poate fi o etapă consumatoare de timp. Executarea manuală a tencuielii necesită costuri fizice semnificative și timp. Ca urmare a îmbunătățirii constante a tehnologiilor, au fost dezvoltate utilaje și amestecuri potrivite, pentru a simplifica aplicarea mecanică a tencuielii. Cu toate acestea, fiecare proces vine la pachet cu o serie de avantaje și dezavantaje.

Aplicarea tencuielii mecanizate – un proces complex, dar costisitor

Pentru aplicarea tencuielii mecanizate, există mai multe tehnologii, ce diferă în funcție de principiul lor de funcționare, gradul de mecanizare, automatizarea proceselor de amestecare sau controlul cantității de apă. Luând în calcul aceste caracteristici, tencuitul mecanizat prezintă o serie de avantaje, precum și dezavantaje.

Tencuitul cu mașina oferă o viteză mare a lucrărilor de finisaje, indiferent de suprafața ce necesită tencuită. Oferă o aderență sporită, prin forța de aplicare a amestecului pe perete. În funcție de condițiile de aplicare, amestecul de tencuială este presat cu aceeași forță pe toată suprafața, ceea ce nu permite crăparea tencuielii după uscare.

Viteza mare de execuție a lucrărilor și implicarea unui număr mai mic de lucrători, reprezintă, de asemenea, un avantaj. Iar versatilitatea stațiilor de tencuială, oferă posibilitatea amestecării automate a altor materiale de finisare sau turnarea șapelor de ciment-nisip.

Atunci când este aplicată manual, tencuiala oferă un control complet asupra consistenței, pentru a obține o textură unică. Materialul pentru tencuitul manual se pregătește în mixer, la fața locului.

Tencuiala poate fi aplicată în mai multe moduri diferite, în funcție de aspectul dorit al produsului final. Tencuiala manuală poate fi ușor amestecată și modelată pentru a crea orice formă sau design dorit. Tehnica realizării oferă un material excelent pentru pereți, precum și capacitatea de a rezista la temperaturi ridicate.

Dacă sunteți în etapa tencuirii casei, este important să discutați cu un specialist pentru alegerea tehnicii potrivite. Un expert în domeniu din cadrul companiei EMI-CONSTRUCT.RO vă va ajuta cu un pret tencuit și implicațiile procesului.