Montaj rigips

Montaj rigips Constanţa

Montare plăci de gips carton în Constanţa

Lipire plăci de gips carton Constanţa

Placare cu gips carton Constanţa

Montaj placi de rigips Constanta

Montaj rigips în Constanţa - Montare plăci de gips carton în Constanţa - Lipire plăci de gips carton Constanţa - Placare cu gips carton Constanţa.

Gips cartonul (rigips, în termeni uzuali) este un material pentru construcții sub forma unei plăci de gips turnate între doua straturi de carton special.

Produsul este destinat placării pereților, tavanelor și pardoselilor sau pentru construcția pereților despărțitori și reprezintă un material ușor de montat, cu rol în izolarea termică, acustică, protecția împotriva umezelii și incendiilor.

Plăcile de gips carton sunt utilizate în primul rând la interior, dar unele tipuri speciale de plăci, tratate pentru a impiedica absorbția apei și aparitia mucegaiului, pot fi folosite pentru placarea fațadelor, placarea fețelor interioare ale acoperișurilor sau realizarea pereților despărțitori dintre balcoane.

Avantajele plăcilor de rigips

Plăcile din gips carton sunt structuri ușoare, iar acesta este motivul pentru care de cele mai multe ori se preferă amenajare folosind acest material. El nu încarcă structura la nivel de greutate, este rezistent la foc și umiditate.

Montarea plăcilor de gips carton

Plăcile de gips carton pot fi utilizate pentru montarea tavanului fals sau a pereților cu structură metalică. Plăcile de gips carton permit montarea directă prin lipirea acestora cu adeziv direct pe suprafața suport.

1
Realizarea
planului

Primul pas pe care îl vom face va fi să stabilim cotele suprafețelor suport, pentru a putea stabili cantitățile de materiale necesare.

2
Montarea
profilelor

Pentru a putea monta plăcile de gips carton este necesară realizarea suportului din profile metalice.

3
Montarea
plăcilor

Fixarea plăcilor de gips carton se face cu șuruburi autofiletante, direct în profilele U și C montate anterior.

4
Finisarea
supraţetelor

Pentru terminarea lucrării va trebui să finisăm suprafețele precum îmbinările dintre plăci și șuruburile autofiletante.

Tipuri de gips carton utilizate

Performanța plăcilor de gips carton depinde de modul în care este realizat montajul, dar și de categoria aleasă. Pe piață există diferite tipuri, plăci de bază sau tratate pentru a face față diferitelor condiții.

Grosimea plăcilor de gips carton uzuale este cuprinsă între 6,5 și 15 milimetri. Cele mai folosite sunt cele de 9,5 și de 12,5 milimetri.

Lipirea plăcilor de gips carton

Plăcile de gips carton permit montarea directă prin lipirea acestora cu adeziv direct pe suprafața suport. Placarea cu plăci din gips-carton reduce la minimum praful. Alternativa este folosirea tencuielii clasice dar aceasta produce praf prin lucrările de șlefuire.

1
Pregătirea
peretelui

Toată suprafața peretelui unde se va face placarea cu plăci din gips-carton trebuie amorsată. Astfel vom avea pe toată baza aceeași capacitate de absorbție.

2
Prepararea
adezivului

Urmează pregătirea adezivului pentru placări, cu ajutorul mixerului se amestecă cu turație mică, pentru a nu se aera amestecul.

3
Lipire și
verificare

După aplicarea adezivului începem placarea lipind placa din gips-carton de perete. Verificăm verticalitatea placării folosind o nivelă lungă.

4
Finisarea
rosturilor

După lipirea plăcilor din gips-carton pe perete urmează finisarea rosturilor plăcilor, folosind benzile de îmbinare din hârtie sau din fibră de sticlă.